Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan ‘adli yardımlaşma’ anlaşmasına dikkat çeken Özersay, Türkiye’de kovuşturma başlatılması için adım atılması gerek. Hükümet bu adımı atacak mı? Bu anlaşmaların bir manası olmalı” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Türkiye’de suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in YouTube hesabı üzerinden açıkladığı itiraf nitelikli iddialarıyla ilgili konuştu.

“BUNCA ZAMAN HERHANGİ BİR GELİŞME YAŞANMAMIŞTI”

Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili, bunca zaman yeni veri toplanmadığından dolayı herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade eden Özersay, Peker’in dün yayınladığı videoda ortaya attığı iddialarla ilgili yetkililerin ne yapacağının son derece önemli ve yaşamsal olduğunu kaydetti.

“ARTIK YENİ GELİŞMELER VAR”

Özersay, “Olaya bizzat tanıklık ettiğini söyleyen, azmettiricilerle bu konuyu konuştuğunu söyleyen biri var” diyerek, “Yeni gelişmeler vardır, yapılan açıklamaların hem yer, hem tarih hem de isim içerecek şekilde yapıldığını kimse gözardı edemez” şeklinde konuştu.

Özersay, “Azmettirenlerin isimleri verilmekte veya iddia edilmekte. Bunun araştırılması gerekir” ifadelerini kullanarak, “Bu insanların verilen görevi yerine getiremediği ifade edilen kişi dün Türkiye’de gözaltına alınmıştır” dedi.

“YOL KATEDİLMEZSE HÜKÜMETİN RAHATSIZ OLMASI GEREK”

Hem siyasi cinayet hem de uyuşturucu ve kara para aklama konularına KKTC’nin adının karışmasını “mide bulandırıcı” olarak niteleyen Özersay, hükümetin, böylesi iddiaların ortaya atılmasına rağmen yol kat edilmemesi halinde, bu durumdan rahatsız olması gerektiğini vurguladı.

“HERKESİN KENDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMASI KESİNLİKLE ELZEMDİR”

“Herkesin kendi üzerine düşeni yapması kesinlikle elzemdir” diyen Özersay, “Sadece popülist laflarla, devlet yüceliğinden, halkın iradesinden bahsetmek yerine, tam da bu konularla ilgili olarak ciddi bir şekilde bunların üzerine gitmemiz gerek. Bu sabah itibariyle HP olarak bu konularda Polis Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk” şeklinde konuştu.

TC İLE KKTC ARASINDA İMZALANAN ‘ADLİ YARDIMLAŞMA’ ANLAŞMASI

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan ‘adli yardımlaşma’ anlaşmasına dikkat çeken Özersay, söz konusu anlaşmanın 33’üncü maddesinde, taraflardan her birinin, taraf ülkesinde suç işleyip kendi ülkesine dönen öteki tarafla ilgili diğer tarafa ihbarda bulunabileceğini yazdığına işaret etti.

“TÜRKİYE’DE SORUŞTURMA AÇILMASI İÇİN HÜKÜMET ADIM ATMALI”

Adalı cinayetiyle ilgili “direktifin ne şekilde verildiği” ile ilgili bir iddianın ortada durduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de kovuşturma başlatılması için adım atılması gerek. Hükümet bu adımı atacak mı? Bu anlaşmaların bir manası olmalı” dedi.

“BİZİM TÜRKİYE’DEN TALEPTE BULUNMAMIZ GEREK. POLİSİN BU KONUDA GİRİŞİM YAPMASI GEREK”

Özersay, “İsmi geçenlerle ilgili hayatta olduklarına göre ve nerde oldukları bilindiğine göre soruşturma yapılmalı” diyerek, ortada tanıklık ettiğini söyleyen birinin olduğunu ifade etti, “Bizim Türkiye’den talepte bulunmamız gerek. Polisin bu konuda girişim yapması gerek” şeklinde konuştu.

MEVCUT POLİS GENEL MÜDÜRÜ VE YARDIMCISI, ADALI CİNAYETİNİN SORUŞTURMA GÖREVLİSİYDİ

Mevcut Polis Genel Müdürü’nün ve yardımcılarından birinin, Kutlu Adalı cinayetinin o dönemli soruşturma memuru olduğuna vurgu yapan Özersay, “Bu yeni gelişmelerin doğrudan doğruya sonucu etkileyebileceğini PGM Müdür ve yardımcısı biz söylemden çok rahat görebilecek durumdadır” dedi.

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir